16 Temmuz 2009






Türkiş Kebap !


Prof. Akın Yıldız'ın ekmek kültürü üzerine bir yazısında dikkatimi çekti, dünya mutfaklarını genellersek üç başlık ve beslenme şekli altında toplayabilirmişiz;


1- Doğu mutfağı; Et + Sebze (örneğin Çin)

2- Batı mutfağı; Et + tahıl (örneğin Fransa)

3- Anadolu mutfağı; Tahıl + sebze.


Yazıda en dikkat çekici cümlelerden birisi de "Et, türk mutfağında genellikle katkı veya dolgu maddesi olarak çok az miktarda kullanılır, kebap türü yiyecekler diğer doğu toplumlarından geçmiştir ve geleneksel Anadolu yiyeceği değildir" kısmı oldu.



6 yorum:

Bugra dedi ki...

Imm, böyleyse eğer bugüne kadar bildiğimizi unutmamız lazım sanki.. Dur ben bunu, bizim oteldeki $ef'e bir sorayım :)

gaykedi dedi ki...

buğra
bir sor bakalım ne diyecek, bekliyorum :p

Bugra dedi ki...

Ya bugün birini yakaladım ama oda " alaylı " olarak tabir edilen gruptan.. Yok öyle bir$ey, bizimdir diyor :) Bakalım yarına kaldı :)

Locus dedi ki...

bir yunanistan göçmeni ailenin oğlu olarak et siz yemeğe yemek demeyiz biz doğuda nerden çıktı şimdi

gaykedi dedi ki...

buğra
araştırmanın sonucunu 4 gözle bekliyorum :p

___________________

locus
sanırım istisnalar kaideyi bozmaz durumu söz konusu.

Coach Bear dedi ki...

bizden çıksa,
daha doğudan çıksa veya daha batıdan çıksa değişen ne olacak :)


yumulun! :)