18 Temmuz 2009





Ekmek !


Ve son bir ekleme; Tahıl ağırlıklı beslenen halkımızın gerekli vitamin ve mineralleri rahat alabilmesi için çavdar, yulaf, kepek gibi tam tahıl unlarından yapılan ekmeklere sofrasında ağırlık vermesi çok önemli.

Oysa bu konuda medya ve tv'lerin, devletimizin halka gerekli uyarıları yaptığına emin değilim. "Beyaz ekmeği ben olsam yasaklarım" diyen çok sevilen valilerimizden rahmetli Recep Yazıcıoğlu dışında bu konuda bir kelime siyasetçilerimizin ağzından ben duymadım.

Esmer ekmek çeşitleri İstanbul'da çoğu kalburüstü cafe, restoranda bile genellikle bulunmuyor, bulunsa bile bunlar gerçek kepekli ya da tahıl unundan yapılanlar değil, içine bir parça kepek ya da yulaf katılarak yapılan çakma ekmekler oluyor genelde... Son söz; Beyaz ekmek yerken, içindeki kanser önleyici şifalı maddelerin, antioksidanların %90'ının sizden çalındığını aman unutmayın diyorum.



5 yorum:

yanikkoza dedi ki...

valla bu bilgileri bile biliyok ta bu ekmeklerde sevgilisiz yenmez kii:))))
bir ekmek alan bir de sevgili verseler :)))

Jeaquares dedi ki...

Zaten Recep Yazıcıoğlu bu ülkede söylenemeyen şeyleri söylediği için katledilmiş biridir maalesef...

gaykedi dedi ki...

koza
bir fırıncı yok mu şöyle gözüne kestirdiğin :p

____________________

Jeaquares
öyle iddialar vardı değil mi?

ertank dedi ki...

bir adım ileri gideyim. aslında kepek, yulaf vb. ekmekler de sandığınız kadar besleyici öge yok. çünkü tahılların çoğu ekmeğe kırılarak aktarılırken besin değerinden kaybediyor. ne derseniz, tam buğday ekmeği ya da alman ekmeği derim -ikincisi çok pahalı-. ya da iyi bir ekmek yapma makinesi.

eğer yalnız yaşıyorsanız, uno yeni bir seri çıkardı: dilimli rus ekmeği, alman ekmeği vb. satıyorlar.

gaykedi dedi ki...

ertank
o ekmekleri demedim hiç fena değiller, ama ben gene de evde yapmayı tercih ederim üstelik makinaya bile gerek yok benim "yaptığımda".