10 Haziran 2008






Yabanarısı !



Bu güne kadar zannediyorum sadece bir yemek yazısı yazdım, o da 'bamya'dan nefret edenlerin bile bayılacağı bir bamya "tarifiydi".

Geçen gün okuduğum bir yazıda Japonya'da yabanarısının kanatları ve bütünüyle konserve olarak satıldığını okudum, hatta eski imparator Hirohito'nun yabanarısıyla pişirilmiş pilav en sevdiği yemekmiş.

Pek çok ülkenin mutfağını deneme fırsatı bulmuş birisi olarak, bizim damak tadımıza en uzak mutfağın, bana Japon ve Malezya mutfağı olarak geldiğini söyleyebilirim. Sevmedim diyemem, boğazına düşkün birisi olarak, merak ve zevkle defalarca denedim ve yedim tabi, ama, ama, anlayın işte. En yakın yemek kültürüne sahip olduklarımızda İran ve Yunanistan bence. Eh yani ne varsa komşuda var, ah alışkanlıklar.


10 yorum:

Karōshi dedi ki...

Evet ah o alışkanlıklarrrrrr:) Çin Yemeğini severim ben sadece. Ama tutucu değilim.. Her şeyi denerim yemek anlamında.. Suşiyi sevmedim ama hiç.. Bol baharatlı yemekler; direkt ateş üstünde pişenler.. Onlar güzel.. Kendim de iyi yemek yaparım.. Ama yaptığım zaman:)

Ebru dedi ki...

Yunanlı bir arkadaşım var,ondan bildiklerimle rahatlıkla söyleyebilirim ki en yakın kelimesi yerine aynı yemeklere sahibiz dahada gerçekçi olurdu :) yanılıyor muyum?

zoitsa dedi ki...

onlar ne bulsa yiyor anacım .onlarınki mutfak değil çöplük..acaba bizim yemeklerimizde onlara ilginç gelen var mı?

gaykedi dedi ki...

@karoshi çin mutfağı fena değil, hint mutfağı da :p


@ebru orada da kıyı ve iç bölgelerinki mutfak biraz farklılık gösteriyor sanırım, bizim gibi.


@zoitsa evet olmaz mı var tabi, tavuktan tatlı yapıyoruz 'tavuk göğsü' :p

Ferhanca dedi ki...

Japonlar her şeyi çiğ yiyorlar.Suşiyi iki kez denendim etrafımdakiler bayılarak yiyorladı ama olmadı sevemedım.Daha doğrusu utanma belası yuttum::)))
İtalyan mutfağıda iyi..

gaykedi dedi ki...

@ferhanca ben italyan mutfağına ispanyolları da ekliyorum :p

zerrin dedi ki...

cok oldu hintli arkadasa ayip olmasin diye zorla yutmaya calisip,bazen onuda beceremeyip banyoya cikarmaya kosusum..
cinli arkadaslarda herbiseye yurmurta katiyorlar,pilavada olmazki canim..
en guzeli italyan mutfagi makarna pizza ham ham ham..

gaykedi dedi ki...

@zerrin hint mutfağıyla aram fena değildir, tek şikayetim acı seven birisi olarak bile bazen yemeklerini yerken acıdan zorlanmak :p

Pembe Kundura dedi ki...

:D envai çeşit kanatlı türü sağlıklı olduğu için çikolatayla kaplanıp (tat ve görüntü açısından) satılıyor.

Fransızlarda ilginç bi beslenme şekline sahip. sığır ve domuz etinin iyi (hatta hiç) pişmemesini değil marul turp vs gibi sebzelerin pişirilmesini garip buluyorum.

Türk mutfağının Yunan mutfağı üzerinde etkisi büyük .. olağan üstü derecede :)

bizim mutfağımızda ilginç olan.. bölgelere ayıracak olursak Karadeniz’de "Hamsi Tatlısı", Güneydoğu ve Doğuda "Teleme" peynirimsi peynir :P (yeni sağılmış keçi sütünden ve incir sütünden elde ediliyor) ve yine Güneydoğu’dan türemiş “sağlıklı olduğuna şüphe duyulmayan” belkide gördüğünüzde üstüne basıp geçmekte tereddüt etmeyeceğiniz otlardan yapılan garip çorbalar… :D
teşekkürler kedi.

gaykedi dedi ki...

@pembe daha ne yöresel cevherler var keşfedilmemiş, değeri bilinmeyen, tescili bırak kimsenin duymadığı...