26 Aralık 2006


Aşçı Pataklamak

En son moda birtakım mutfaklarda bizim büyük baklava tepsisi kadar tabakların ortasına Reşat altını kadar bir bonfile, yanına da manzara resmi gibi düzenlenmiş asla yenmeyen birtakım garip sebzeler gelince insanın siniri bozuluyor... Aşçıların da sanatçı olma hakları var tabii, ama bu haklarını mutfak dışında kalan saatlerinde kullansalar olmaz mı?...Kürşat Başar' ın "Çok güldük, ağlamayalım"...kitabından

Benimde başıma çok gelmiştir, en az 10-15 YTL verdiğim ana yemeği görünce çok kez aşçıyı pataklamak istemişimdir :)

4 yorum:

herackles dedi ki...

O hıyarlığı Develi Kebap da yapıyor.İsim verelim.
O eşek heriflerde beytinin boyutu Ülker Çokonat kadar ve onu da 4'e bölüp üzerine de fıstık döküp getiriyorlar.O kadar yani!
Yanına meze almasan...

O yüzden "sosyetik" kebapçılara gitmem, kendime ve cüzdanıma da eziyet etmem...

Hele Adana'da 3 YTL verirsin ve 1,5 adana ile binbir çeşit yeşillikli bir masa açılır önüne... Hey gidi hey :)

Erzurumda'da benzer güzellikle vardır ama Antep başkadır :)

Kısacası, kebap! :) :)

Not: Ne oldu bilgisayar.Öyle yorumu mu onaylayıp gitmek olmaz :)

Ayse dedi ki...

Söyleyince de hödük muamelesi yapıyorlar. Yahu ben miniminnacık kızım, ben bile doymazsam kocaman adamlar nasıl doyacak 8 adet makarnayla?? :)

gaykedi dedi ki...

% 51 masaustu alacağım, kredi kartının hesap kesim tarihini bekliyorum, umarım 10 gun içinde döviz fırlamaz :)

herackles dedi ki...

desene tarihi bir hataya hep birlikte %51 olasalıkla tanık olacağız :)

yahu onu Mac al bari :)