12 Eylül 2006





60 YTL' ye Bir Tabak bonfile
& İçimizde Patlayan Turizm !


Bodrum’a gitmek üzere uçağın kalkış saatini bekliyordum.. Bir espresso söyledim.. Cıgaramı yaktım.. Espresso dediğim kahve.. Küçük fincanlarda gelir.. Fincanın ancak yarısını doldurur..Bir dikişte, bilemedin iki dikişte içersin..O sirada benim hesap önüme kondu.. Baktim.. Yarim fincan kahve için benden sekiz buçuk lira isteniyor.. Yani beş yildizli bir otelde içecegin viskiden pahali..Paris’in Charles De Gaulle havaalanında bir Euro’ya satılan (bir lira seksen sekiz kuruş) kahveyi sekiz buçuk liradan satıyoruz.“Çıkın adam soyun bari..” diye homurdana homurdana parayı verdim..

İki gün sonra bu kez İstanbul’dan İzmir’e uçuyordum.. Sabahın erken saati, karnım aç.. Bir sandviç ile bir sallama çay aldım..Yirmi lira uzattım.. Oğlan para üstü olarak yüz elli kuruş verdi.. İçimden “Bir çay bir sandviç on sekiz buçuk lira olamaz..” diye geçirirken avucu açık bekliyorum..Tezgâhtar avucuma para yerine on sekiz buçuk liralık fiş koydu..Bu kez “Çıkın adam soyun bari..” diye homurdanmadım.. Çünkü adam soyma fiili hafif kalacaktı, başka bir şey önersem ters anlaşılacaktı.. Etrafta çocuklar da vardı..Dünyada bir havaalanı kafelerinden daha pahalıya satılan kahve veya çay yoktur.. Rekor bizde.. Sanırım turistler üzerinde de iyi bir etki yapıyor..

Sonuç: Bizim hava meydanlarında yemek yemek uçakla iç hatlarda uçmaktan pahalı.. Bizdeki iki sandviç ile iki çay parasına özel şirketler yolcu uçuruyor....Selahattin Duman


Benimde bu konuyla ilgili aklıma gelen birsey, gecen aylarda Antalya havalimanında avrupalı turist bir tabak bonfileye 60 YTL verince yanlış hatırlamıyorsam ya avrupa insan hakları mahkemesine başvurmus yada başvurma hazırlığı yapıyormuş, ulusal basında haberdi ! Gaykedi



Hiç yorum yok: